Podzimní dýňový cupcake

Vytisknout recept
Poslední dobou to je můj neoblíbenější desert. Ať již ve formě cupcake nebo ho dělám v dortové formě. Jak říká můj manžel, je to nejlepší mokrá buchta.
 
Postup:
Do připravené misky nalijeme 175 ml oleje a přidáme 175g třtinového cukru k promíchané směsi nastrouháme cca čajovou lžičku pomerančové kůry. Dále přidáme 3 vajíčka, 200g nastrouhané dýně a opět promícháme . Nyní přidáme 2 čajové lžičky skořice, 2 čajové lžičky vanilkového cukru , 200 g mouky a  ½ čajové lžičky prášku do pečiva. Těsto důkladně promícháme . Tímto připraveným těstem naplníme papírové či alobalové košíčky do ¾ . 
 
Pečeme v troubě na 180 ℃ po dobu 25 minut .
Mezitím než se cupcaky upečou připravíme si krém, kterým cupcaky ozdobíme.
Mascarpone smícháme spolu s cukrem a takto připravený krém dáme do zdobícího pytlíku .
Vychladlé cupcaky ozdobíme krémem a vrch můžeme posypat mandlemi čí kousky čokolády.
 

175ml - olej
175g - třtinový cukr
1lžička - pomerančová kůra
3ks - vejce
200g - nastrouhaná dýně
2lžička - skořice
2lžička - vanilkový cukr
200g - mouka
1/2ks - prášek do pečiva
1hrst - hořká čokoláda
1hrst - nahrubo nasekané kešu ořechy
200g - Mascarpone
85g - moučkový cukr
příprava - 45
vaření - 25
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LucieLízlerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account