Plněné papriky

Vytisknout recept

Vařím zdravě, a tak jsem na plněné papriky použila pouze mleté hovězí maso,

asi půl kila. Maso jsem si okořenila - sůl, pepř, majoránka, vejce,

1/2 sáčku uvařené rýže, jak to sami máte rádi. (Někdo dává i česnek a cibuli).

Papriky (pro nás stačí 4 ks) jsem vydlabala a směsí pak naplnila.

Ze zbylého masa jsem udělala koule.

Do velkého kastrolu jsem dala olej a najemno nakrájenou cibulku, nechala zesklovatět, pak jsem přidala 4 papriky a ze všech stran je obracela a nechala změknout.

Poté jsem papriky vyndala, do cibulky jsem přidala protlak a rajčatové pyré                   a promíchala. Papriky jsem tam vrátila, přilila jsem trochu horké vody, a nechala to takto za občasného míchání 10 minut vařit.

Po této době jsem přidala ještě i koule, které nebyly v lusku a celé nechala vařit ještě asi půl hodiny. Omáčku jsem přisolila, dala tymián a bazalku, trochu hnědého cukru.

Toť u nás vše, dříve jsem ji ještě zahušťovala hladkou moukou ve vodě rozkvedlanou, ale to již léta nepoužívám.

Jako přílohu máme rádi rýži.

Dobrou chut přeje Hudlenka


1/2kg - mleté maso
ks - koření do mletého masa
1/2 sáčkuks - vařená rýže
4 - 8 ks - papriky
1ks - rajský protla
1ks - tomatová šťáva
1ks - cibule
1ks - vejce
2-3lžíce - olej
příprava - 15
vaření - 30-40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account