Vařím zdravě, a tak jsem na plněné papriky použila pouze mleté hovězí maso,
asi půl kila. Maso jsem si okořenila - sůl, pepř, majoránka, vejce,
1/2 sáčku uvařené rýže, jak to sami máte rádi. (Někdo dává i česnek a cibuli).
Papriky (pro nás stačí 4 ks) jsem vydlabala a směsí pak naplnila.
Ze zbylého masa jsem udělala koule.

Do velkého kastrolu jsem dala olej a najemno nakrájenou cibulku, nechala zesklovatět, pak jsem přidala 4 papriky a ze všech stran je obracela a nechala změknout.
Poté jsem papriky vyndala, do cibulky jsem přidala protlak a rajčatové pyré a promíchala. Papriky jsem tam vrátila, přilila jsem trochu horké vody, a nechala to takto za občasného míchání 10 minut vařit.
Po této době jsem přidala ještě i koule, které nebyly v lusku a celé nechala vařit ještě asi půl hodiny. Omáčku jsem přisolila, dala tymián a bazalku, trochu hnědého cukru.
Toť u nás vše, dříve jsem ji ještě zahušťovala hladkou moukou ve vodě rozkvedlanou, ale to již léta nepoužívám.
Jako přílohu máme rádi rýži.
Dobrou chut přeje Hudlenka
1/2kg - mleté maso ks - koření do mletého masa1/2 sáčkuks - vařená rýže4 - 8 ks - papriky1ks - rajský protla1ks - tomatová šťáva1ks - cibule1ks - vejce2-3lžíce - olej příprava - 15vaření - 30-40