Plněné chlebíčky

Vytisknout recept
V míse smícháme mouku s droždím, solí a pepřem. Přidáme olej, bílek a vodu a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
Na náplň umyjeme špenát a necháme na sítku okapat. Poté ho nakrájíme a vložíme do mísy. Přidáme parmezán, tavený sýr, šunku, opepříme a důkladně promícháme.
Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 3 díly. Každý díl pomocí válečku vyválíme na čtverec 30x 30 cm. Na každý čtverec naneseme třetinu náplně a pevně stočíme. Pomocí nůžek každou rolku nastříháme pod úhlem na 8 kusů. Chlebíčky položíme na plech vyložený papírem na pečení.
Povrch chlebíčků potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vejcem rozšlehaným v mléce. Posypeme parmezánem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Chlebíčky necháme zchladnout.
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 1 hour 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 1 porce
Uvařila Nikola Sladká

Ingredience

Těsto

  • 500 g Hladká mouka
  • 1 balíček Droždí
  • 1 lžička Sůl
  • Pepř - čerstvě mletý
  • 9 lžic Olovový olej
  • 1 ks Bílek
  • 250 ml Vlažná voda

Náplň

  • 200 g Čerstvý listový špenát
  • 130 g Strouhaný parmazán
  • 200 g Tavený sýr
  • 100 g Nakrájené šunky
  • Pepř - čerstvě mletý

Potření a posypání

  • 1 ks žloutek
  • 1 lžíce mléka
  • Strouhaný parmazán

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account