
Plněná rajčata
Nejprve si uvaříme vejce 10 minut natvrdo. Necháme vychladnout. Nastrouháme si
tvrdý sýr najemno.
Z rajčat si odkrojíme vršek, který použijeme pak jako pokličku. Vydlabeme z nich
lžičkou prostředek i se šťávou a dáme do misky.
Do mísy dáme nakrájená vejce, přidáme dužninu z rajčat a nastrouhaný sýr. Spojíme
tatarskou omáčkou, osolíme, opepříme, přidáme kari, hořčici a worcestrovou omáčku.
Dobře promícháme, plníme rajčata lžičkou a přiklopíme rajčatovým víčkem. Podáváme
s chlebem nebo houskou.
Je to rychlá a zdravá večeře nebo předkrm.
6ks - rajčata
3ks - vejce
100g - eidam
4lžíce - tatarská omáčka
1lžička - sůl
1špetka - bílý pepř
1lžička - kari
1lžička - hořčice
párkapka - worcestrová omáčka
příprava - 20
vaření - 10