Pistáciové rohlíčky. Tradiční recept s netradiční obměnou

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 8 minutes
Uvařila AdélaHrubošová

Ingredience

  • 200 g Hladká mouka
  • 180 g Máslo
  • 200 g Nesolené pistácie mleté
  • 2 ks Žloutek
  • 50 g Cukr moučka

Instrukce

  • Každý rok zkouším nějaký nový druh cukroví a letos padla volba na pistácie. 🙂
    Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, prošleháme a do vzniklé hmoty přidáme mleté pistácie a mouku.
    Na vále vypracujeme hladké těsto a necháme odležet v lednici aspoň jednu hodinu.
    Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 200 stupňů přibližně osm minut.
    Ještě teplé rohlíčky opatrně obalíme v moučkovém cukru, jsou velmi křehké a rády se lámou.
    Uložíme do krabic na cukroví a budem doufat, že vydrží do Vánoc. U nás nevydržely. 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account