piškotová bublanina

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru moučka, krupice
  • 6 lžic samokypřící mouky může být i jiná bezlepková, mouky se dají kombinovat
  • 200 –250 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový pudink
  • ovoce oříšky nebo čokoláda podle chutí

Instrukce

  • Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, žloutky do mísy pro základ těsta, bílky do něčeho, v čem je budeme šlehat. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme z nich tuhý sníh.
  • Vejce ušleháme s cukrem, přidáme smetanu, mouku a pudink. Základ těsta by měl být poměrně tuhý, neměl by být tekutý, sníh z bílků ho zjemní. Sníh do základu těsta vmícháváme jemně, pomalu, trpělivě, aby nám neutekly bublinky.
  • Výsledné těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Bublanina by měla mít něco navíc, než klasický piškot, proto do těsta přidáme ovoce nebo jiné přísady podle chuti.
2 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    pěkné, lehké, vzdušné 🙂

  2. 5 stars
    Bublaninu máme nejraději.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account