piškotová bublanina
Ingredience
- 6 vajec
- 6 lžic cukru moučka, krupice
- 6 lžic samokypřící mouky může být i jiná bezlepková, mouky se dají kombinovat
- 200 –250 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový pudink
- ovoce oříšky nebo čokoláda podle chutí
Instrukce
- Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, žloutky do mísy pro základ těsta, bílky do něčeho, v čem je budeme šlehat. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme z nich tuhý sníh.
- Vejce ušleháme s cukrem, přidáme smetanu, mouku a pudink. Základ těsta by měl být poměrně tuhý, neměl by být tekutý, sníh z bílků ho zjemní. Sníh do základu těsta vmícháváme jemně, pomalu, trpělivě, aby nám neutekly bublinky.
- Výsledné těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Bublanina by měla mít něco navíc, než klasický piškot, proto do těsta přidáme ovoce nebo jiné přísady podle chuti.
pěkné, lehké, vzdušné 🙂
Bublaninu máme nejraději.