6lžic samokypřící moukymůže být i jiná bezlepková, mouky se dají kombinovat
200–250 ml smetany ke šlehání
1vanilkový pudink
ovoceoříšky nebo čokoláda podle chutí
Instrukce
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, žloutky do mísy pro základ těsta, bílky do něčeho, v čem je budeme šlehat. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme z nich tuhý sníh.
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme smetanu, mouku a pudink. Základ těsta by měl být poměrně tuhý, neměl by být tekutý, sníh z bílků ho zjemní. Sníh do základu těsta vmícháváme jemně, pomalu, trpělivě, aby nám neutekly bublinky.
Výsledné těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Bublanina by měla mít něco navíc, než klasický piškot, proto do těsta přidáme ovoce nebo jiné přísady podle chuti.