Pesto z medvědího česneku - hodí se na ochucení spousty jídel

Vytisknout recept
Taky vás dostal medvědí česnek, jeho vůně a chuť? U nás jsou teď česnekové hody a pesto přidáváme do všech jídel. Vy ho můžete přidat do  pohanky, rýže, brambor, těstovin, polévky, nebo jen tak namazat a chleba. 
S kamarádkou jsme vyrazily do lese a natrhaly jsme si česnek každá do jedné tašky (opravdu nevím množství).
1. Česnek doma umyjte a osušte. Předem si rozemelte slunečnice nebo kešu nebo jiné ořechy a nechejte si je v míse zvlášť. 
2. Použijte dobrý mixér nebo se obrňte trpělivostí a časem. Česnek s olivovým olejem mixujte na kaši. Přidejte sůl, pepř, a ořechy či semínka. 
3. Naplňte česnekem zavařovací sklenice, zapápněte olejem a uchovejte v lednici (max. 8 dní). Část pesta můžete zmrazit. 
Přeji dobrou chuť. A užijte si ho.
 

700g - medvědí česnek
1/3lžička - sůl
špetka - pepř
1l - olivový olej (kvalitní)
350g - slunečnice, kešu nebo jiné ořechy
příprava - 45
vaření - 0
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila RadkaPastyříková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account