Pesto z medvědího česneku - hodí se na ochucení spousty jídel

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 45 minutes
Porce 0
Uvařila RadkaPastyříková

Ingredience

  • 700 g Medvědí česnek
  • 1/3 lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř
  • 1 l Olivový olej
  • 350 g Slunečnice, kešu nebo jiné ořechy

Instrukce

  • Taky vás dostal medvědí česnek, jeho vůně a chuť? U nás jsou teď česnekové hody a pesto přidáváme do všech jídel. Vy ho můžete přidat do  pohanky, rýže, brambor, těstovin, polévky, nebo jen tak namazat a chleba. 
    S kamarádkou jsme vyrazily do lese a natrhaly jsme si česnek každá do jedné tašky (opravdu nevím množství).
    1. Česnek doma umyjte a osušte. Předem si rozemelte slunečnice nebo kešu nebo jiné ořechy a nechejte si je v míse zvlášť. 
    2. Použijte dobrý mixér nebo se obrňte trpělivostí a časem. Česnek s olivovým olejem mixujte na kaši. Přidejte sůl, pepř, a ořechy či semínka. 
    3. Naplňte česnekem zavařovací sklenice, zakápněte olejem a uchovejte v lednici (max. 8 dní). Část pesta můžete zmrazit. 
    Přeji dobrou chuť. A užijte si ho.
     

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account