
Pesto z medvědího česneku - hodí se na ochucení spousty jídel
Ingredience
- 700 g Medvědí česnek
- 1/3 lžička Sůl
- 1 špetka Pepř
- 1 l Olivový olej
- 350 g Slunečnice, kešu nebo jiné ořechy
Instrukce
- Taky vás dostal medvědí česnek, jeho vůně a chuť? U nás jsou teď česnekové hody a pesto přidáváme do všech jídel. Vy ho můžete přidat do pohanky, rýže, brambor, těstovin, polévky, nebo jen tak namazat a chleba. S kamarádkou jsme vyrazily do lese a natrhaly jsme si česnek každá do jedné tašky (opravdu nevím množství).1. Česnek doma umyjte a osušte. Předem si rozemelte slunečnice nebo kešu nebo jiné ořechy a nechejte si je v míse zvlášť. 2. Použijte dobrý mixér nebo se obrňte trpělivostí a časem. Česnek s olivovým olejem mixujte na kaši. Přidejte sůl, pepř, a ořechy či semínka. 3. Naplňte česnekem zavařovací sklenice, zakápněte olejem a uchovejte v lednici (max. 8 dní). Část pesta můžete zmrazit. Přeji dobrou chuť. A užijte si ho.