Perník

Vytisknout recept
Jemný, šťavnatý, plný překvapení
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 2 hrnky hladké špaldové mouky
  • 1 prášek do perníku
  • 3 lžíce kakaa
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek přihřátého mléka
  • 3 jablka
  • 2 lžíce medu

Instrukce

  • Smícháme suché ingredience (mouka, prášek do perníku, kakao, a kdo chce, tak cukr)
  • Zamícháme a dáme olej, mléko - rozmícháme v pevnou hmotu.
  • Přidám nastrouhaná jablka a med.
  • Zamíchám a vyleju do formy na pečení.
  • Na nízkém plechu peču 30 min na 160°C, v dortové formě tak 45 min.
  • Hotovo.
8 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 8 měsíců ago

    5 stars
    Vynikající

  2. Naděžda Křičenská 9 měsíců ago

    5 stars
    Je krásný a dobrý. Máme ho rádi.

  3. Aneta Kollerová Mašková 9 měsíců ago

    Leničko, ten vypadá chutně! 🙂 Dala bych si! 🙂 Jednou vyzkouším špaldovou mouku…

    • Author
      Lenka Hudečková 9 měsíců ago

      Anetko, já ji používám už X let a bílou mouku u nás ani nenajdeš. Spíš zkouším – kukuřčnou, mandlovou, ovesnou, kokosovou, atd…

  4. NelaVávrová 9 měsíců ago

    Tak tohle můžu i já ….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account