Perník
Ingredience
- 2 hrnky hladké špaldové mouky
- 1 prášek do perníku
- 3 lžíce kakaa
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek přihřátého mléka
- 3 jablka
- 2 lžíce medu
Instrukce
- Smícháme suché ingredience (mouka, prášek do perníku, kakao, a kdo chce, tak cukr)
- Zamícháme a dáme olej, mléko - rozmícháme v pevnou hmotu.
- Přidám nastrouhaná jablka a med.
- Zamíchám a vyleju do formy na pečení.
- Na nízkém plechu peču 30 min na 160°C, v dortové formě tak 45 min.
- Hotovo.
Vynikající
děkuji, ale došel mi prášek do perníku :-), i kypřící, takže už nebude 🙂
Je krásný a dobrý. Máme ho rádi.
my také, ale nyní jsem měla jednu kostičku… jedl hlavně manžel
Leničko, ten vypadá chutně! 🙂 Dala bych si! 🙂 Jednou vyzkouším špaldovou mouku…
Anetko, já ji používám už X let a bílou mouku u nás ani nenajdeš. Spíš zkouším – kukuřčnou, mandlovou, ovesnou, kokosovou, atd…
Tak tohle můžu i já ….
správně, nešiďte se 🙂