Perník | Ženy s.r.o.

Perník

Vytisknout recept
Jemný, šťavnatý, plný překvapení
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 2 hrnky hladké špaldové mouky
  • 1 prášek do perníku
  • 3 lžíce kakaa
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek přihřátého mléka
  • 3 jablka
  • 2 lžíce medu

Instrukce

  • Smícháme suché ingredience (mouka, prášek do perníku, kakao, a kdo chce, tak cukr)
  • Zamícháme a dáme olej, mléko - rozmícháme v pevnou hmotu.
  • Přidám nastrouhaná jablka a med.
  • Zamíchám a vyleju do formy na pečení.
  • Na nízkém plechu peču 30 min na 160°C, v dortové formě tak 45 min.
  • Hotovo.
8 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Vynikající

  2. 5 stars
    Je krásný a dobrý. Máme ho rádi.

  3. Leničko, ten vypadá chutně! 🙂 Dala bych si! 🙂 Jednou vyzkouším špaldovou mouku…

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      Anetko, já ji používám už X let a bílou mouku u nás ani nenajdeš. Spíš zkouším – kukuřčnou, mandlovou, ovesnou, kokosovou, atd…

  4. NelaVávrová 2 roky ago

    Tak tohle můžu i já ….

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account