Perník | Ženy s.r.o.

Perník

Print Recipe
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredients

  • 300 g
  • hladké pšeničné mouky
  • 1 lžička
  • kypřícího prášku
  • 1 lžička
  • perníkového koření
  • 50 g
  • kakaa
  • 2 vejce
  • vejce
  • 120 g
  • cukru
  • 80 ml
  • oleje
  • 150 ml
  • mléka
  • strouhanka a máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

Instructions

  • 1
  • Troubu předehřejte na 180°C.
  • 2
  • Mouku, prášek do pečiva, koření a kakao dobře promíchejte.
  • 3
  • Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přilijte mléko a olej. Promíchejte se sypkými surovinami. Těsto vijte na plech o rozměrech 20 x 30 cm vymazaný máslem a strouhankou. Pečte 30 minut, dokud špejle zapíchnutá do těsta nebude po vytažení suchá.
  • 4
  • Vychladlý perník posypte moučkovým cukrem.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Perník peču také často. Dělám ho s ořechy a čokoládou.

  2. Perník na plech pečeme s manželem často. Děláme i různé obměny. Zrovna tuto variantu dozdobujeme čokoládovou polevou.

    • Lenka Hudečková 2 roky ago

      taky jsem dříve hodně pekla perník, promazala džemem, navrch polevu…, dnes mám nejraději takový s jablky, oslazený medem, je pak vláčný, mňam… a žádný džem ani polevu… (nejsme hubení jako někdo) 🙂

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    jasně, naštěstí u nás to manželovi nevadí, zvykl si.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Klasika, jak i já občas doma dělám, sladím medem a jablkem (mrkví ), používám špaldovku… mňam

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Také pro sebe dávám většinou špaldovou, žitnou, mandlovou, ovesnou mouku, ale přítel je přítel 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account