Go Back
+ porcí

Perník

Print Recipe
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredients

  • 300 g
  • hladké pšeničné mouky
  • 1 lžička
  • kypřícího prášku
  • 1 lžička
  • perníkového koření
  • 50 g
  • kakaa
  • 2 vejce
  • vejce
  • 120 g
  • cukru
  • 80 ml
  • oleje
  • 150 ml
  • mléka
  • strouhanka a máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

Instructions

  • 1
  • Troubu předehřejte na 180°C.
  • 2
  • Mouku, prášek do pečiva, koření a kakao dobře promíchejte.
  • 3
  • Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přilijte mléko a olej. Promíchejte se sypkými surovinami. Těsto vijte na plech o rozměrech 20 x 30 cm vymazaný máslem a strouhankou. Pečte 30 minut, dokud špejle zapíchnutá do těsta nebude po vytažení suchá.
  • 4
  • Vychladlý perník posypte moučkovým cukrem.