Perník

Vytisknout recept
zdravější alternativa oblíbeného perníku
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 35 minutes
Porce 8 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 2 celá vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 dcl oleje
  • 100 g strouhaných jablek
  • 150-200 ml mléka
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce konopného semínka
  • 200 g špaldové mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 g sekané ořechy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 sáček prášku do perníku
  • poleva na dozdobení

Instrukce

  • Do mísy vyklepneme dvě celá vajíčka, přidáme cukr a vymícháme do pěny.
  • Dále přidáme 2 lžíce tekutého medu a za stálého míchání přidáme olej.
  • Následně si oloupeme 1-2 jablka a nahrubo nastrouháme, přidáme do mísy spolu s nasekanými ořechy (nejsou nutné).
  • Mléko lehce přihřejeme.
  • V druhé nádobě smícháme ovesné vločky, špaldovou mouku, kakao, konopné semínko, mletou skořici a kypřící prášek do perníku.
  • Moučnou směs nasypeme do předem vymíchané směsi, nalijeme vlažné mléko a vše spojíme v hustší těsto, které následně vlijeme na předem vymazaný a vysypaný (hrubou moukou) pekáček.
  • Pečeme zhruba 35 minut při 170°C.
  • Perník necháme vychladnout a před podáváním dozdobíme polevou.
5 Komentářů
  1. NelaVávrová 2 roky ago

    5 stars
    přitel miluje perník a já zdravou stravu, dokonalá kombinace 🙂 pro nás

  2. 5 stars
    Nádherný perník. Také ho peču, tento vyzkouším.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Podobně (bez konopného semínka), jsem dříve také pekla perníky – vypadá úžasně…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account