
Perník
Ingredience
- 2 celá vejce
- 100 g třtinového cukru
- 2 lžíce medu
- 1 dcl oleje
- 100 g strouhaných jablek
- 150-200 ml mléka
- 100 g jemných ovesných vloček
- 2 lžíce konopného semínka
- 200 g špaldové mouky
- 1 lžíce kakaa
- 100 g sekané ořechy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 sáček prášku do perníku
- poleva na dozdobení
Instrukce
- Do mísy vyklepneme dvě celá vajíčka, přidáme cukr a vymícháme do pěny.
- Dále přidáme 2 lžíce tekutého medu a za stálého míchání přidáme olej.
- Následně si oloupeme 1-2 jablka a nahrubo nastrouháme, přidáme do mísy spolu s nasekanými ořechy (nejsou nutné).
- Mléko lehce přihřejeme.
- V druhé nádobě smícháme ovesné vločky, špaldovou mouku, kakao, konopné semínko, mletou skořici a kypřící prášek do perníku.
- Moučnou směs nasypeme do předem vymíchané směsi, nalijeme vlažné mléko a vše spojíme v hustší těsto, které následně vlijeme na předem vymazaný a vysypaný (hrubou moukou) pekáček.
- Pečeme zhruba 35 minut při 170°C.
- Perník necháme vychladnout a před podáváním dozdobíme polevou.
přitel miluje perník a já zdravou stravu, dokonalá kombinace
přesně, je třeba péct zdravěji, to si pak můžeme dát doma všichni
Nádherný perník. Také ho peču, tento vyzkouším.
Podobně (bez konopného semínka), jsem dříve také pekla perníky – vypadá úžasně…
Děkuji, no u nás se konopné semínko “vyskytlo”, tak jsem ho do perníku zapracovala a je to OK.