Perník
Ingredience
- 200 g polohrubá mouka
- 200 g hladká špaldová mouka
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 lžička perníkové koření
- 450 g Acidofilní mléko s cereáliemi
- 50 ml Čerstvé mléko z Valašska
- 1 vejce
- 130 ml slunečnicový olej
- 2-3 lžíce kakao
- 80 g med
- 90 g třtinový cukr
- špetka soli
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Smícháme nejdříve sypké suroviny a pak přidáme acidofilní mléko s cereáliemi, mléko, vejce med a olej.
- Vše promícháme a vytvoříme hladké, tekuté těsto.
- Hlubší plech vymažeme a vysypeme polohrubou moukou a pak nalijeme těsto.
- Pečeme cca 30 minut, zkoušíme špejlí, zda je perník upečený.
- Po vychlazení perník ocukrujeme a dozdobíme ovocem.
klasika, která nikdy neurazí 🙂
Perník dělávám také poměrně často, máme ho rádi.
Vůni a chuť perníku miluje snad každá z nás ❤️
Ve zdravější formě, ráda uvítám.
fajn klasika 🙂
Moc pěkné, díky 🙂
Vypadá skvěle. Vyzkouším zase nový recept.