Pečená rýže

Vytisknout recept
Do pekáčku nalijeme olej a na plotýnce necháme zesklovatět cibuli (očištěnou a nakrájenou na kostičky).
Jakmile cibule zesklovatí přidáme masox a zeleninový bujón, za stálého míchání necháme rozpustit.
Přidáme rýži (předem přebranou a propláchnutou studenou vodou) a za stálého míchání necháme trochu opéct. Jakmile se rýže rozvoní (neopékáme do hněda ani dozlatova!!!!!!!!!), zalijeme vroucí vodou.
Množství vody odhadujeme tak, aby všechna rýže byla ponořená ve vodě, ale zároveň tak, aby nebyla příliš vysoká hladina vody nad rýží. 
Osolíme dle chuti, přidáme majoránku. Případně koření, které nám chutná. Přisypeme mražené kousky zeleniny. (S čerstvou zeleninou v tomto receptu nemám zkušenosti. Domnívám se ale, že bude potřeba stejně jako v případě dušené rýže ji nejprve podusit s cibulkou do měkka.)
Mírně zvýšíme plamen a počkáme dokud nezačne voda s rýži probublávat. 
Nyní nastal čas na pečení. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C cca 20 min přikryté.
 
Dobrou chuť. 🙂
 
 
Základ mého receptu byl převzat z https://www.recepty.cz/recept/pecena-ryze-11484.
 
3 lžíce - Olej
2hrnek - Rýže
1 (dle potřeby)ks - Cibule
1/2 kostkyks - Zeleninový bujón
1 kostkaks - Masox
dle chutiks - Sůl
dle potřebyks - Voda
dle chutiks - Majoránka (I jiné koření)
dle chuti a potřebyks - Mražená zelenina
1ks - Pekáček na přikrytí
příprava - cca 30 min
vaření - cca 30 - 40 min (celkem)
Kategorie Přílohy
Uvařila INOMA

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account