Pečená lučina s kaki

Vytisknout recept
Velkou výhodou kaki je jeho jednoduchá příprava – ovoce není třeba loupat, slupka je tenká a chutná, navíc neobsahuje pecky ani semínka. Díky tomu se hodí k okamžité konzumaci jako rychlá svačina. Kaki Bouquet však oceníte i při vaření – skvěle doplní sladké i slané recepty. Stačí se nebát experimentovat a vyzkoušet nové kombinace.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 6
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 400 g lučiny
  • 1 kaki Bouquet
  • balsamikový ocet
  • rajčata a rukolu na zdobení
  • olej na vymazání misek
  • sůl pepř

Instrukce

  • Lučinu dejte do nádobky mixéru, přidejte trochu pepře, špetku soli a jedno menší, na kousky nakrájené kaki. Vše důkladně prošlehejte a poté směs rozdělte do olejem vymazaných zapékacích misek. Vyskládejte je na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 C. Pečte asi 20 minut. Poté ozdobte rajčaty, rukolou a balzamikovou redukcí.

Notes

Kaki obsahuje cenné vitamíny a minerály, pomáhá tedy posílit organismus právě v období, kdy je naše imunita nejvíce zatěžována. Kaki Bouquet je doslova nabité cennými živinami. Obsahuje vysoké množství vitamínu A, důležitého pro vývoj dětí i podporu zraku, a vlákninu, která prospívá trávení. Díky pektinu pomáhá regulovat hladinu cholesterolu v krvi a optimální podíl přírodních cukrů z něj dělá skvělý zdroj energie. Plody navíc dodávají všechny esenciální aminokyseliny, minerály jako fosfor a antioxidanty včetně lykopenu, který zpomaluje proces stárnutí. Pravidelná konzumace podporuje imunitu i metabolismus, zmírňuje únavu a stres a má pozitivní vliv na srdce, svaly i pevnost kostí.
Plody kaki Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.
 
Zdroj a foto: Bouquet / nejkaki.cz

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account