Velkou výhodou kaki je jeho jednoduchá příprava – ovoce není třeba loupat, slupka je tenká a chutná, navíc neobsahuje pecky ani semínka. Díky tomu se hodí k okamžité konzumaci jako rychlá svačina. Kaki Bouquet však oceníte i při vaření – skvěle doplní sladké i slané recepty. Stačí se nebát experimentovat a vyzkoušet nové kombinace.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 6
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
400glučiny
1kaki Bouquet
balsamikový ocet
rajčata a rukolu na zdobení
olej na vymazání misek
sůlpepř
Instrukce
Lučinu dejte do nádobky mixéru, přidejte trochu pepře, špetku soli a jedno menší, na kousky nakrájené kaki. Vše důkladně prošlehejte a poté směs rozdělte do olejem vymazaných zapékacích misek. Vyskládejte je na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 C. Pečte asi 20 minut. Poté ozdobte rajčaty, rukolou a balzamikovou redukcí.
Notes
Kaki obsahuje cenné vitamíny a minerály, pomáhá tedy posílit organismus právě v období, kdy je naše imunita nejvíce zatěžována. Kaki Bouquet je doslova nabité cennými živinami. Obsahuje vysoké množství vitamínu A, důležitého pro vývoj dětí i podporu zraku, a vlákninu, která prospívá trávení. Díky pektinu pomáhá regulovat hladinu cholesterolu v krvi a optimální podíl přírodních cukrů z něj dělá skvělý zdroj energie. Plody navíc dodávají všechny esenciální aminokyseliny, minerály jako fosfor a antioxidanty včetně lykopenu, který zpomaluje proces stárnutí. Pravidelná konzumace podporuje imunitu i metabolismus, zmírňuje únavu a stres a má pozitivní vliv na srdce, svaly i pevnost kostí.Plody kaki Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.Zdroj a foto: Bouquet / nejkaki.cz