Pavlova

Vytisknout recept
Nejprve si předehřejte troubu cca na 110°C ne více, poté si z bílků na střední otáčky vyšlehejte tuhý sníh, do kterého po lžíčkách přidávejte cukr krupici (před přidáním cukru je opravdu potřeba mít vyšlehaný sníh). Jakmile je všechen cukr zapracovaný ve sněhu, je třeba ještě tak 10min šlehat na vyšší otáčky (ve sněhu nesmí být cítit krystalky cukru). Dobře vyšlehaný sníh poznáte tak, že když zkoušíte jeho tuhost, tak povytažením metliček zůstanou špičky sněhu rovné a nebortí se. V této fázi přidejte ocet a kukuřičný škrob a jemně zašlehejte na nejnižší otáčky. Plech vyložte pečícím papírem, na který si předkreslete kruh v průměru cca 26 cm a sníh "narovnejte" do tohoto kruhu, tak aby byly okraje vyvýšené cca o 2cm oproto zbytku (tak, aby se po upečení dala pusinka naplnit šlehačkou). Pokud chce někdo malé Pavlovy, naplňte si zdobící sáček a na předem namalovaná cca 5-10cm velká kolečka stříkejte sníh, poté lžičkou udělejte uprstřed důlek (pro naplnění šlehačkou), nebo nechejte pusinky rovné a šlehačkou budete zdobit jedno kolečko a druhým šlehačku přikryjete. Jakmile máte udělané pusinku/pusinky dle své fantazie vložíte je do trouby a necháte vysoušet. Troubu v průběhu pečení neotevírejte a po uplynutí pečení nechte pusinku/pusinky v troubě vychladnout (idelální je připravit si ji večer a nechat přes noc v troubě). U malých pusinek je třeba dobu pečení tak o 40 - 50min zkrátit, dle její velikosti.
Druhý den pusinku sloupněte z pečícího papíru a dejte si ji na tác, ze kterého budete tuto dobrotu servírovat. V misce si rozmačkejte pár malin, ostružin, jahod nebo borůvek dle fantazie a vaší chuti (jde o obarvení a ochucení šlehačky, proto není potřeba velké množsví ovoce) a v další míse si vyšlehejte šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Jakmile je šlehačka hotová smíchejte ji s rozmačkaným ovocem a naplňte Pavlovu. Na šlehačku naskládejte ovoce, co se jen vejde. 
Dobrou chuť.
 
4ks - bílky
240g - cukr krupice
2lžíce - kukuřičný škrob
1lžička - vinný ocet
2ks - šlehačka na šlehání
1ks - vanilkový cukr
ks - ovoce dle libosti
1ks - ztužovač do šlehačky
příprava - 60
vaření - 120
Kategorie Dezert
Uvařila AnnaHolubová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account