Pařížský dort

Vytisknout recept
Příprava korpusu: bílky s cukrem vyšleháme v pevný sníh, poté opatrně smícháme s žloutky, moukou, olejem, kakaem, a dáme do připravené dortové formy, která je zespod obalená pečícím papírem a dáme péct na 200°c ..                                Příprava pařížské šlehačky: šlehačku si dáme do hrnce na sporák s kakaem a necháme projít varem, za stálého míchání. Stáhneme z plotny a po vychladnutí dáme do druhého dne do lednice. Dohotovení: upečený vychladnutý korpus rozkrojime dvakrát . Vyšleháme si pařížskou šlehačku do tuha. Na tácek si dáme spodní patro na něj rozetřeme 250g pařížské šlehačky přiklopíme a razetreme dalších 250g pařížské šlehačky přiklopíme poslední patro a celý dort osmažeme. Necháme ztuhnout a zdobime.

180g - Hladká mouka
180g - Cukr krystal
7ks - Vejce
2lžíce - Olej
7lžíce - Kakao
750ml - Šlehačka 33%
10lžíce - Kakao
příprava - 25min
vaření - 45 min
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Alena Kučerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account