Příprava korpusu: bílky s cukrem vyšleháme v pevný sníh, poté opatrně smícháme s žloutky, moukou, olejem, kakaem, a dáme do připravené dortové formy, která je zespod obalená pečícím papírem a dáme péct na 200°c .. Příprava pařížské šlehačky: šlehačku si dáme do hrnce na sporák s kakaem a necháme projít varem, za stálého míchání. Stáhneme z plotny a po vychladnutí dáme do druhého dne do lednice. Dohotovení: upečený vychladnutý korpus rozkrojime dvakrát . Vyšleháme si pařížskou šlehačku do tuha. Na tácek si dáme spodní patro na něj rozetřeme 250g pařížské šlehačky přiklopíme a razetreme dalších 250g pařížské šlehačky přiklopíme poslední patro a celý dort osmažeme. Necháme ztuhnout a zdobime.180g - Hladká mouka 180g - Cukr krystal7ks - Vejce2lžíce - Olej7lžíce - Kakao750ml - Šlehačka 33%10lžíce - Kakaopříprava - 25minvaření - 45 min