Paprikové ragú
Ingredience
- 3 ks Paprika červená, žlutá, zelená
- 4 ks Brambora
- 4 lžíce Olej
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajče
- 3 lžíce Lahůdkové droždí
- 1 ks Smetana
- dle chuti Sůl, pepř
- 3 lžíce Škrob bramb. nebo kukuř.
- Zelené bylinky /petržel, bazalka, celer.nať/
- 1 ks Kvalitní párek
Instrukce
- Toto jídlo jsem převzala od své vegetariánské kamarádky, jen jsem si ho trochu upravila...Postup přípravy: Oloupeme brambory a cibuli, omyjeme papriky, odstraníme semeník a nakrájíme na širší proužky. Brambory rovněž nakrájíme na menší kostky.Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli do sklovita, pak přidáme papriky, brambory a orestujeme. Posypeme lahůdkovým drožím (místo masoxu), mírně podlijeme a dusíme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do kastrolu, mírně osolíme, opepříme, dáme kečup a dusíme až jsou brambory měkké.Polovinu smetany nalijeme na pokrm, ve zbytku rozmícháme škrob a jen krátce povaříme. Přidáme bylinky (pro masožravce na kolečka nakrájený kvalitní párek)Obměny: možno dát stroužek česneku nebo kousek čerstvého zázvoru. DOBROU CHUŤ přeje Jitkakytka