Panna cotty z Kefíru Mlékárny Valašské Meziříčí

Vytisknout recept
Přichází sezona jahod. Jednoho z nejmilovanějšího ovoce u nás. Jednak skvěle vypadá, a to ať už jako ozdoba koktejlů, tak i výborně chutná. Existuje celá řada receptů na jahodové koláče. Mlékárna Valašské Meziříčí, ale přichází s tipem na lehký a lahodný desert. A to v podobě panna cotty z Kefíru. Jahody a léto jdou zkrátka dohromady. Nejenom, že si výborně pochutnáte, ale zároveň dodáte tělu řadu prospěšných látek. V čem tedy je kouzlo tohoto letního ovoce? Obsahuje množství vitamínů jako vitamín C, B a provitamín A, dále flavonoidy – katechin a kvercetin a minerální látky jako draslík, vápník, mangan, fosfor a železo. Nechybí ani kyseliny – salicylová, listová, citronová a šťavelová. Jahody naopak neobsahují přírodní cukry, proto jsou dobré při dietě, spalování tuků a snižování váhy. Mají pozitivní vliv na zažívání, neboť regulují překyselení žaludku a zároveň zabírají proti zácpě i žlučovým, ledvinovým a močovým kaménkům. Posilují srdce, nervy, mozek a imunitu, pomáhají při artritidě, revmatismu, dně a zlepšují stav kostí.
Kategorie Dezert
Kuchyně Italská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • 300 ml jahodového kefírového mléka z Valašska
  • 4 plátky želatiny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 g jahod
  • ovoce na ozdobení

Instrukce

  • Nejprve vložíme želatinové plátky do misky se studenou vodou a necháme je nabobtnat.
  • Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou na pyré.
  • Do hrnce vlijeme smetanu, cukr a přidáme semínka z vanilkového lusku.
  • Zahříváme na mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí a poté necháme přivést těsně pod bod varu.
  • Jakmile se začnou objevovat první bublinky, stáhneme hrnec z plamene.
  • Vložíme do směsi vyždímané želatinové plátky a mícháme, dokud se nerozpustí.
  • Na závěr přilijeme kefírové mléko a jahodové pyré a metličkou promícháme tak, aby se všechny ingredience dobře spojily.
  • Vzniklou směs vlijeme do skleniček a necháme v lednici odpočinout ideálně přes noc.
  • Před podáváním dozdobíme skleničky ovocem, oříšky, zkrátka tím, co máme rádi.
  • Přejeme dobrou chuť.
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account