Panenky se slaninou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 29 minutes
Porce 0
Uvařila IvanaVerner

Ingredience

  • 600 g Vepřová panenka
  • 150 g Slanina anglická
  • 800 g Nové brambory
  • 200 g Mangold nebo listový špenát
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajče
  • 1 ks Cuketa malá
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 ks Rozmarýn
  • 1 lžička Sůl
  • 2 lžíce Provensálská hořčice

Instrukce

  • Vepřová panenka je jeden z nejlepších kousků masa, který si můžete doma připravit. Díky slanině se při pečení nevysuší. Nejlépe bude chutnat se zeleninou.
    Panenku odblaníme, uprostřed uděláme nožem otvor a do něho nacpeme slaninu, potom osolíme a potřeme pořádně provensálskou hořačicí. Necháme odležet v lednici nejlépe přes noc.
    Nové brambory důkladně omyjeme a uvaříme al dente ve slané vodě, necháme vychladnout a pokrájíme na čtvrtky.
    Ostatní zeleninu omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší kousky, mangold nebo špenát natrháme.
    Panenku zprudka orestujeme na oleji na pánvi, aby se zatáhla, pak zakryjeme plátky slaniny a dáme péci do trouby asi na 170 stupňů Celsia na 15 minut.  
    Zeleninu orestujeme na pánvi na oleji, osolíme, ochutíme bylinkami a přidáme i pokrájené uvařené brambory.
    Panenku před podáváním nakrájíme na plátky asi 2 cm silné a přelijeme výpekem. Podáváme s restovanou zeleninou.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account