Vepřová panenka je jeden z nejlepších kousků masa, který si můžete doma připravit. Díky slanině se při pečení nevysuší. Nejlépe bude chutnat se zeleninou.Panenku odblaníme, uprostřed uděláme nožem otvor a do něho nacpeme slaninu, potom osolíme a potřeme pořádně provensálskou hořačicí. Necháme odležet v lednici nejlépe přes noc.Nové brambory důkladně omyjeme a uvaříme al dente ve slané vodě, necháme vychladnout a pokrájíme na čtvrtky.Ostatní zeleninu omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší kousky, mangold nebo špenát natrháme.Panenku zprudka orestujeme na oleji na pánvi, aby se zatáhla, pak zakryjeme plátky slaniny a dáme péci do trouby asi na 170 stupňů Celsia na 15 minut. Zeleninu orestujeme na pánvi na oleji, osolíme, ochutíme bylinkami a přidáme i pokrájené uvařené brambory.Panenku před podáváním nakrájíme na plátky asi 2 cm silné a přelijeme výpekem. Podáváme s restovanou zeleninou.