Palačinky z červené řepy

Vytisknout recept
Řepové palačinky představují chutnou a zároveň zdravou alternativu k tradičním receptům. Jejich jemná textura a výrazná barva nejenže oživí váš stůl, ale také poskytne překvapivý zážitek pro chuťové pohárky.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 0 individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 hrnek bio hladké mouky Babiččina volba
  • 200 g bio předvařené červené řepy asi 2 kousky po oloupání
  • 2 domácí nebo bio vejce
  • 250 ml bio nebo farmářského mléka

Instrukce

  • Pokud máte výkonný mixér, je příprava opravdu jednoduchá. Předvařenou řepu, nebo doma uvařenou a vychladlou řepu nakrájejte na menší kousky a rozmixujte ji spolu s vejci a částí mléka na hladké pyré. Poté postupně přidávejte mouku a zbytek mléka, dokud nedosáhnete klasické palačinkové konzistence. Nebojte se přidat trochu mléka nebo mouky podle potřeby, každá řepa může mít odlišný obsah vody, a tak se může výsledné těsto mírně lišit. Nechejte těsto odpočinout asi 10 minut, to zabrání tomu, aby se vám palačinky na pánvi trhaly.
  • Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete mašlovačkou přidat ještě trochu másla. Každou palačinku rozlijte na pánev a krouživým pohybem nechte těsto stéct rovnoměrně do krajů. Palačinku se nesnažte obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat. Pak ji jemně podeberte a otočte. Na druhé straně palačinku nechte minutku takzvaně dojít a je hotovo.
  • A co se týče zdobení, fantazii se meze nekladou – můžete si je dopřát nasladko i naslano, podle své chuti. Nechte se inspirovat aktuální sezónou a nemůžete šlápnout vedle.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account