palačinková klasika

Vytisknout recept

Tuto klasiku dělám již dva roky, recept mám z časopisu Apetit, takže žádné rodinné zlato. Nicméně povedou se vždycky a nestalo se, že by zbyly. 

 

Rozšleháme vejce a přidáme mléko. Posléze mouku, kterou osolíme. Vzniklé těsto necháme 30 min odležet. Poté do něj přimícháme rozpuštěné máslo. Na pánvi smažíme na kapičce oleje palačinky. Zdobíme dle chuti, já marmeládou a navrch šlehačkou a grankem. 


140g - hladká mouka
2ks - vejce
250ml - mléko
1špetka - sůl
ks - trošku oleje na smažení
ks - marmeláda
ks - šlehačka
25g - máslo
příprava - 10 min + 30 min
vaření - 15 min
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila BohunkaMészárosová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account