Paella

Vytisknout recept
Prodlužte si léto alespoň na talíři. Chuť slunného Španělska se odráží v tradiční Paelle s mořskými plody.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 sáček koření na paellu Carmencita seženete na www.edelikatesy.cz
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 350 g plodů moře krevety, slávky, kalamáry
  • 150 g cherry rajčátek
  • 400 g loupaných rajčat
  • 300 ml bílého vína Flor de Vetus Verdejo, D.O. Rueda (seženete na www.edelikatesy.cz)
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • 400 g kulatozrnné rýže na paellu Molí de Rafelet seženete na www.edelikatesy.cz
  • čerstvá petrželka chilli, citron

Instrukce

  • Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nasekaný česnek. Za pár vteřin, než by česnek zhořknul, přidejte nakrájené šalotky, červenou papriku, slávky a zarestujte. Nechte je pustit šťávu, což trvá tak 5 minut, následně k nim vsypte překrojená cherry rajčátka, přidejte nasekaná loupaná rajčata a vařte, dokud nezačnou “mizet”.
  • Pak nastává čas přidat rýži, tu do pánve vsypte “po španělsku” křížem. Následně vše podlijte vínem, nechte jej chvilku odpařit a přilijte půlku vývaru a sáček koření na paellu, to obsahuje také šafrán, který je pro recept zásadní a rýži krásně zbarví do žluta.  Tuto první část vařte spíš zprudka, dokud se tekutina neodpaří, následně přilijte zbytek vývaru a nechte paellu pomalu vařit, dokud se neodpaří veškerý vývar a rýže nebude měkká. Paellu nemíchejte!
  • Do uvařeného pokrmu přidejte, slávky uvařené zvlášť ve vývaru. Pánev zakryjte alobalem nebo velkou pokličkou a nechte ještě 5 minut dojít mimo plotýnku. Před servírováním na vrch paelly přidejte ještě měsíčky citronu, nasekanou petrželku a chilli podle chuti.

Notes

Zdroj a foto: www.edelikatesy.cz
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account