Ovocná bublanina s vlašským olejem
Ingredience
- 12 lžíce Cizrnová mouka
- 12 lžíce Voda
- 6 lžíce Olej z vlašských ořechů
- 100 g Kokosový cukr
- 150 g Pohanková mouka
- 1 špetka Sůl
- 2 lžička Kypřící prášek
- 1 lžička Vanilkový extrakt
- 1/4 hrnek Rostlinné mléko např. sójové, mandlové
- 2 hrnek Rybíz, ostružiny
Instrukce
- Troubu jsem si předehřála na 180 stupňů. Cizrnovou mouku jsem si šlehala s vodou, dokud se nezpracovaly hrudky. Opatrně jsem vlila vlašský olej, přidala kokosový cukr, pohankovou mouku, špetku soli, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, mléko a zpracovala v tekutější těsto. Silikonovou nádobu jsem plnila vrstvou ovoce, vlila připravené těsto a pokladla zbytkem ovoce. Pekla jsem v předehřáté troubě zhruba 30 minut. Nechala jsem zcela vychladnout a podávala.