Ořechový dort poschoďový

Vytisknout recept
 
 
2 korpusy:
Oddělíme si žloutky od bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu a olej.
Pak si smícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem a kakaem. 
Ušleháme z bílků tuhý sníh. 
Pak postupně přidáváme do žloutků moučnou směs, mleté ořechy a opatrně přidáváme po částech sníh z bílků. 
Z těsta si upečeme 2 korpusy - velký a menší. Do forem dáme pečicí papír a vlijeme těsto. Pečeme asi 45 minut při teplotě 160 °C. 
Nejlépe je, upéci si dorty den předem. 
 
 
 
 
krém do dortu:
Uvaříme si z mléka, vanilkového pudinku, trochu cukru pudink. Necháme ho vychladit. 
Pak si utřeme máslo s práškovým cukrem a ořechové esence do pěny. 
Pomalu zašleháváme vychladlý pudink. 
 
 
 
dokončení dortu:
Velký i malý korpus si podélně rozkrojíme. 
Promažeme všechny části krémem i po stranách a nahoře. 
Nakonec vytvoříme šešulky a ozdobíme půlkou ořechu.
Zbylými ořechy ozdobíme i po stranách. 
 
 
 
Přeji dobrou chuť!!!

8ks - vejce
1ks - vanilk. cukr
220g - práškový cukr
4lžíce - horká voda
4lžíce - olej
200g - vlašské ořechy mleté
400g - polohrubá mouka
1ks - kypřicí prášek
2lžíce - kakao
500ml - krém: mléko
1ks - vanilkový pudink
500g - máslo
300g - práškový cukr
2lžička - ořechová esence
100g - vlašské ořechy - 1/2
příprava - 60
vaření - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account