2 korpusy:
Oddělíme si žloutky od bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu a olej.
Pak si smícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
Ušleháme z bílků tuhý sníh.
Pak postupně přidáváme do žloutků moučnou směs, mleté ořechy a opatrně přidáváme po částech sníh z bílků.
Z těsta si upečeme 2 korpusy - velký a menší. Do forem dáme pečicí papír a vlijeme těsto. Pečeme asi 45 minut při teplotě 160 °C.
Nejlépe je, upéci si dorty den předem.
krém do dortu:
Uvaříme si z mléka, vanilkového pudinku, trochu cukru pudink. Necháme ho vychladit.
Pak si utřeme máslo s práškovým cukrem a ořechové esence do pěny.
Pomalu zašleháváme vychladlý pudink.
dokončení dortu:
Velký i malý korpus si podélně rozkrojíme.
Promažeme všechny části krémem i po stranách a nahoře.
Nakonec vytvoříme šešulky a ozdobíme půlkou ořechu.
Zbylými ořechy ozdobíme i po stranách.
Přeji dobrou chuť!!!8ks - vejce1ks - vanilk. cukr220g - práškový cukr4lžíce - horká voda4lžíce - olej200g - vlašské ořechy mleté400g - polohrubá mouka1ks - kypřicí prášek2lžíce - kakao500ml - krém: mléko1ks - vanilkový pudink500g - máslo300g - práškový cukr2lžička - ořechová esence100g - vlašské ořechy - 1/2příprava - 60vaření - 45