Ořechový chléb. Domácí pečivo, na které nedám dopustit
Ingredience
- 500 g Hladká mouka na domácí chléb
- 42 g Droždí
- 1 lžíce Práškový cukr
- 250 ml Podmáslí
- 30 g Máslo
- 50 ml Voda
- 1/2 hrnek Vlašské ořechy
- 3 lžička Fenykl ( nadrcený )
- 3 lžička Kmín ( nadrcený )
- 1 lžíce Sůl
- 1,5 lžíce Ocet
Instrukce
- Mouku vsypeme do mísy a uděláme veprostřed důlek. Do něho rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným podmáslím. Necháme chvíli kvásek vykynout. Pak si nadrtíme kmín a fenykl, aby se rozvoněl. Nasekáme si vlašské ořechy. Přisypeme k mouce a přidáme sůl, ocet, vodu a rozpuštěné vychladlé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme přikryté utěrkou na teplém místě asi hodinu vykynout.Pak z těsta vytvoříme 2 bochníčky, které necháme na plechu s pečicím papírem opět vykynout. Pečeme na 180°C asi 40 minut. V polovině pečení potřeme bochníčky vodou. Výborná příloha ke studené večeři. Přeji dobrou chuť !!! *enzo*