Ořechový chléb. Domácí pečivo, na které nedám dopustit

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 2 hours
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka na domácí chléb
  • 42 g Droždí
  • 1 lžíce Práškový cukr
  • 250 ml Podmáslí
  • 30 g Máslo
  • 50 ml Voda
  • 1/2 hrnek Vlašské ořechy
  • 3 lžička Fenykl ( nadrcený )
  • 3 lžička Kmín ( nadrcený )
  • 1 lžíce Sůl
  • 1,5 lžíce Ocet

Instrukce

  • Mouku vsypeme do mísy a uděláme veprostřed důlek. Do něho rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným podmáslím. Necháme chvíli kvásek vykynout. Pak si nadrtíme kmín a fenykl, aby se rozvoněl. Nasekáme si vlašské ořechy. Přisypeme k mouce a přidáme sůl, ocet, vodu a rozpuštěné vychladlé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme přikryté utěrkou na teplém místě asi hodinu vykynout.
    Pak z těsta vytvoříme 2 bochníčky, které necháme na plechu s pečicím papírem opět vykynout. Pečeme na 180°C asi 40 minut. V polovině pečení potřeme bochníčky vodou. 
     
    Výborná příloha ke studené večeři. Přeji dobrou chuť !!! 
     *enzo*
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account