
Ořechovo-jablečný chlebíček
Nadrtíme si nahrubo ořechy v hmoždíři. Smícháme pár lžic práškového cukru s
vanilkovým cukrem.
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V robotu ušleháme žloutky s pískovým cukrem a
pomalu zašleháváme rostlinný olej do husté pěny. Polohrubou mouku smícháme s
kypřícím práškem a kořením. Střídavě s mlékem zašleháváme do žloutkové hmoty.
Opatrně zamícháme drcené vlašské ořechy a nakrájená jablka. Ušleháme si z bílků
tuhý sníh. Opatrně zlehka zamícháme do moučné hmoty sníh.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto
do formy tak, aby nebyla úplně plná. Pečeme při teplotě 160°C asi 40 až 45 minut.
Upečený chlebíček vyzkoušíme špejlí, zda je dost upečený.
Necháme vychladnout a chlebíček vyklopíme na tác a posypeme práškovým cukrem
smíchaným s vanilkovým cukrem.
Přeji dobrou chuť !!!
300g - polohrubá mouka
150g - pískový cukr
150g - vlašské ořechy ( drcené )
3ks - vejce
150ml - rostlinný olej
150ml - mléko
1ks - kypřící práek
1lžička - mletá skořice
1špetka - mletý badyán, mletý hřebíček
1špetka - sůl
4ks - jablka
6lžíce - práškový cukr s vanilkovým cukrem
příprava - 30
vaření - 40 - 45