Ořechovo-jablečný chlebíček

Vytisknout recept

 

 
 

Nadrtíme si nahrubo ořechy v hmoždíři. Smícháme pár lžic práškového cukru s

vanilkovým cukrem. 

 
 
 

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V robotu ušleháme žloutky s pískovým cukrem a

pomalu zašleháváme rostlinný olej do husté pěny. Polohrubou mouku smícháme s

kypřícím práškem a kořením. Střídavě s mlékem zašleháváme do žloutkové hmoty.

Opatrně zamícháme drcené vlašské ořechy a nakrájená jablka. Ušleháme si z bílků

tuhý sníh. Opatrně zlehka zamícháme do moučné hmoty sníh. 

 

 

Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto

do formy tak, aby nebyla úplně plná. Pečeme při teplotě 160°C asi 40 až 45 minut.

Upečený chlebíček vyzkoušíme špejlí, zda je dost upečený. 

 
 
 

Necháme vychladnout a chlebíček vyklopíme na tác a posypeme práškovým cukrem

smíchaným s vanilkovým cukrem.

 

 

Přeji dobrou chuť !!!

 
 
 

300g - polohrubá mouka
150g - pískový cukr
150g - vlašské ořechy ( drcené )
3ks - vejce
150ml - rostlinný olej
150ml - mléko
1ks - kypřící práek
1lžička - mletá skořice
1špetka - mletý badyán, mletý hřebíček
1špetka - sůl
4ks - jablka
6lžíce - práškový cukr s vanilkovým cukrem
příprava - 30
vaření - 40 - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account