Omáčka z pečeného česneku

Vytisknout recept
Příprava
Do plechu si vyskládejte 500 g rozpůlených rajčátek, přidejte 9 stroužků česneku, lehce všechno osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Celý plech dejte do vyhřáté trouby na 200 C a nechte péct 20 minut.
Mezi tím, co se rajčata pečou v troubě, si na pánvi rozpalte 4 lžíce olivového oleje a osmahněte si nadrobno nakrájenou 1 cibuli. Jakmile cibulka začne pomalu chytat barvu, přidávejte postupně na drobno pokrájené žampióny. Žampióny pěkně osmahněte a přidejte k nim půl lžíce rozmarýnu a 1 lžičku soli. Nechte pak ještě chvilku opékat.
Do kastrůlku si přendejte opečenou směs s žampióny a přidejte upečené stroužky česneku, které zbavíte šlupky. Do kastrůlku si přidejte asi 1 l vody nebo vývaru a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Tekutinu přidávejte postupně a podle potřeby, aby vám vznikla krásná omáčka.
Když jste s konzistencí omáčky spokojeni, ještě jí dochuťte trochou solí.
Do omáčky pak vložte 300 g vařených bílých fazolí a vše promíchejte.
 
Servírování
Na talíř si naberte směs omáčky a fazolí a navrch přidejte opečená rajčátka a dozdobte lístky bazalky.
500g - Rajčátka
9stroužek - Česnek
1lžička - Sůl
1lžička - Pepř
5lžíce - Olivový olej
1ks - Cibule
500g - Žampióny
1/2lžíce - Rozmarýn
1l - Voda
300g - Vařené bílé fazole
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila AnnaTůmová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account