Příprava
Do plechu si vyskládejte 500 g rozpůlených rajčátek, přidejte 9 stroužků česneku, lehce všechno osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Celý plech dejte do vyhřáté trouby na 200 C a nechte péct 20 minut.
Mezi tím, co se rajčata pečou v troubě, si na pánvi rozpalte 4 lžíce olivového oleje a osmahněte si nadrobno nakrájenou 1 cibuli. Jakmile cibulka začne pomalu chytat barvu, přidávejte postupně na drobno pokrájené žampióny. Žampióny pěkně osmahněte a přidejte k nim půl lžíce rozmarýnu a 1 lžičku soli. Nechte pak ještě chvilku opékat.
Do kastrůlku si přendejte opečenou směs s žampióny a přidejte upečené stroužky česneku, které zbavíte šlupky. Do kastrůlku si přidejte asi 1 l vody nebo vývaru a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Tekutinu přidávejte postupně a podle potřeby, aby vám vznikla krásná omáčka.
Když jste s konzistencí omáčky spokojeni, ještě jí dochuťte trochou solí.
Do omáčky pak vložte 300 g vařených bílých fazolí a vše promíchejte.
Servírování
Na talíř si naberte směs omáčky a fazolí a navrch přidejte opečená rajčátka a dozdobte lístky bazalky.500g - Rajčátka9stroužek - Česnek1lžička - Sůl1lžička - Pepř5lžíce - Olivový olej1ks - Cibule500g - Žampióny1/2lžíce - Rozmarýn1l - Voda300g - Vařené bílé fazolepříprava - 10vaření - 30