Okoun na čočkové peřince

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Uvařila JanaMachačová

Ingredience

  • 150 g Filet z okouna
  • 100 g Čerstvé žampiony
  • 2 hrst Čočka
  • 1 hrst Listy rukoly
  • 1 hrst Listy červené řepy
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 lžíce Červený vinný ocet
  • 1 lžička Dijonská hořčice
  • 1 lžička Javorový sirup

Instrukce

  • Dvě hrsti čočky na hodinu namočíme. Po namočení ji vaříme do měkka a osolíme. V mezi čase si připravíme žampiony. Očistíme a rozpůlíme. Na pánvi začneme péci okouna a přidáme k němu žampiony.
    Očistíme a smícháme listy rukoly a červené řepy. A půjdeme na přípravu zálivky.
    V hrníčku smícháme olivový olej, vinný ocet, dijonskou hořčici a javorový sirup. Tuto zálivku použijeme na zalití připravených listů rukoly a řepy. Do listů přimícháme čočku a měkké žampiony. Naaranžujeme je do středu talíře jako “peřinku”.
    Na závěr vezmeme okouna a položíme ho na čočkovou peřinku, aby vynikl.
    A můžeme se pustit do jídla.
    😉
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account