Oblíž prst 😀
Ingredience
- 250 ml polotučného mléka
- 50 g čokolády na vaření
- 2 lžičky cukru krystal
- 18 g čokoládového pudinku v prášku
- 25 g mletých lískových ořechů
- 25 g másla
- 400 g zakysané smetany
- 40 g cukru moučka
Instrukce
- Nejprve si připravte oříškovočokoládový krém. Do menšího hrnce nalijte 200 ml mléka, do kterého nalámejte čokoládu a přidejte třtinový cukr. Následně pod hrncem zapně‑ te mírný až střední plamen a obsah hrnce zahřívejte 2–3 minuty, dokud se čokoláda s cukrem nerozpustí. Mezitím si ve zbylých 50 ml mléka pomocí metličky rozmíchejte čokoládový pudink.
- 2Po 2–3 minutách zahřívání do hrnce přidejte směs mléka s pudinkem a obsah hrnce za stálého míchání zahřívejte další 2–3 minuty na mírném až středním plameni, dokud nezhoustne.
- 3Do hrnce přidejte mleté lískové ořechy a celou směs vařte ještě 1 minutu. I nadále ji přitom vytrvale míchejte.
- 4Vypněte ohřev a vršek provařené směsi zakryjte potravinovou fólií tak, aby se směsi přímo dotýkala (na povrchu se tak nevytvoří škraloup). Hrnec dejte do lednice a směs nechte chladit 30–45 minut.
- 5Nyní si připravte světlý krém: Vezměte si menší mísu a smíchejte v ní zakysanou smetanu s moučkovým cukrem.
- 6Po vychlazení do směsi přidejte máslo a celou směs vyšlehejte do hladka (nejlépe ručním šlehačem 1–2 minuty na vysoký výkon).
- 7Připravte si 3 sklenice a ve 4 střídavých vrstvách do nich rozdělte všechen oříškovočokoládový i světlý krém: Nejprve do sklenic rozdělte celkem ½ oříškovočokoládového krému, poté ½ světlého krému, následně zbylý oříškovočokoládový krém a nakonec i zbytek světlého krému.
- 8Dezert můžete ihned podávat nebo ho skladovat v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny.
Skvělé, moc dobré.
jistě laskomina, ale nechám si zajít chuť .-)