nudle s fazolkami a nivovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 balení bezvaječných čínských nudlí 350 g
  • 400 g zelených fazolek
  • 200 g mortadely vcelku
  • 100 g nivy
  • 4 stroužky česneku
  • máslo
  • hladká mouka
  • mléko
  • sůl

Instrukce

  • V hluboké pánvi rozpustíme máslo a podusíme na něm fazolky téměř na skus (můžeme trochu podlít vodou nebo mlékem).
  • Osolíme, přidáme česnek a na nudličky nakrájenou mortadelu.
  • Opečeme, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, přilijeme mléko a povaříme na hustou omáčku.
  • Závěrem přidáme nastrouhanou nivu, necháme ji rozpustit a dochutíme pepřem, případně solí.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Fazuľa a s nivou, to je zaujímavé spojenie

  2. 5 stars
    Ráda bych vyzkoušela.

  3. Fazolky bych vynechala a pak bych si pochutnala. 😀 Ne, vážně, niva chutná skvěle, takže by to byla dobrota, stejně jako zbytek surovin. Ale fazolky nejím, proto bych si to naservírovala bez nich.

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Já je taky nikdy jako dítě nemusela, ale naučila jsem se dělat. Je rozdíl v úpravě. Tenkrát mi je zhnusili ve školní jídelně ve stylu omáčky 🙁

      • Jo, to se dělo u víc jídel, ačkoliv zrovna já jsem do školní jídelny nechodila. Přesto fazolky opavdu nemusím. Zato třeba čočku aj. ano. A nechci se do toho zbytečně nutit. Jestli přijde chuť, tak přijde a vyzkouším. A když ne, sáhnu po jiné dobrotě. 🙂

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    mňam, to bych si klidně dala 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account