nudle s fazolkami a nivovou omáčkou
Ingredience
- 1 balení bezvaječných čínských nudlí 350 g
- 400 g zelených fazolek
- 200 g mortadely vcelku
- 100 g nivy
- 4 stroužky česneku
- máslo
- hladká mouka
- mléko
- sůl
Instrukce
- V hluboké pánvi rozpustíme máslo a podusíme na něm fazolky téměř na skus (můžeme trochu podlít vodou nebo mlékem).
- Osolíme, přidáme česnek a na nudličky nakrájenou mortadelu.
- Opečeme, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, přilijeme mléko a povaříme na hustou omáčku.
- Závěrem přidáme nastrouhanou nivu, necháme ji rozpustit a dochutíme pepřem, případně solí.
Fazuľa a s nivou, to je zaujímavé spojenie
Ráda bych vyzkoušela.
Fazolky bych vynechala a pak bych si pochutnala. 😀 Ne, vážně, niva chutná skvěle, takže by to byla dobrota, stejně jako zbytek surovin. Ale fazolky nejím, proto bych si to naservírovala bez nich.
Já je taky nikdy jako dítě nemusela, ale naučila jsem se dělat. Je rozdíl v úpravě. Tenkrát mi je zhnusili ve školní jídelně ve stylu omáčky 🙁
Jo, to se dělo u víc jídel, ačkoliv zrovna já jsem do školní jídelny nechodila. Přesto fazolky opavdu nemusím. Zato třeba čočku aj. ano. A nechci se do toho zbytečně nutit. Jestli přijde chuť, tak přijde a vyzkouším. A když ne, sáhnu po jiné dobrotě. 🙂
mňam, to bych si klidně dala 🙂
Paráda