Nepečený dort s Kysanou smetanou z Valašska

Vytisknout recept
Připravíme formu na dort kulatou nebo hranatou. Dno poklademe dětskými piškoty nebo můžeme použít i piškoty cukrářské. Mezitím v misce smícháme Kysanou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí a ušlehanou Čerstvou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí, přidáme cukr podle chuti a vzniklou hmotu navrstvíme na piškoty. Poklademe ovocem dle sezonnosti nebo můžeme i ovoce kompotované. Pokud používáme kompot, přecedíme šťávu a později použijeme do želatiny. Na ovoce dáme piškoty a opět zakryjeme smetanovou směsí a poklademe ovocem. Poslední vrstvu piškotů a smetany nakonec ozdobně položíme ovocem. Připravíme želatinu podle návodu na sáčku. Každý výrobce udává jiný poměr ovocné šťávy a sypké želatiny. Necháme trošku vychladnout a nalijeme na dort. Kdo nemá rád želatinu, nechá vrchní vrstvu jen s ovocem. Dáme do chladu a druhý den podáváme.
 
Tuto variantu nepečeného dortu lze připravit i jako dezert. Podle počtu strávníků zvolíme velikost a počet skleniček. Ty naplníme stejným způsobme jako bychom plnili jednu velkou formu.

3-4ks - Kysaná smetana z Valašska
2 baleníks - Dětské piškoty nebo piškoty cukrářské
ks - cukr moučka
1ks - Čerstvá smetana ke šlehání z Valašska
ks - Kompotované ovoce nebo čerstvé dle sezony
1ks - Želatina v sáčku
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Dezert
Uvařila KateřinaGoroškov

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account