Nakládaný hermelín

Vytisknout recept
Připravíme si čistou, nejlépe sterilizovanou sklenici, kam budeme hermelíny nakládat. Hermelíny si rozkrojíme napůl, nakrájíme si cibuli na kolečka. Česnek si rozdrtíme v listu na česnek, dáme do mističky společně se solí, pepřem a sladkou a uzenou paprikou, přidáme pár lžic oleje a důkladně promícháme. Tuto připravenou kašičku natřeme na hermelín a přiklopíme druhou stranou. Do sklenice dáme hermelín, na to kolečka cibule, chilli papričku, pár kuliček nového koření, celého pepře a bobkový list, kousek snítky rozmarýmu. Takhle pokračujeme, dokud nemáme sklenici plnou. Zalijeme vše olejem a snažíme se, aby nikde ve sklenici nezůstaly vzduchové bublinky. Případně sklenicí bouchneme o stůl. Sklenici necháme hodin v pokojové teplotě zakrytou - vložíme jí do tmavé tašky, přiklopíme hrncem. Po 24 hodinách dáme sklenici do lednice a za 3 cny můžeme ochutnávat.  Sklenice vydrží v lednici minimálně týden. 

ks - hermelíny - počet ks podle velikosti sklenice
ks - česnek podle chuti, minimálně 3 stroužky
ks - 1 červená cibule
ks - chilli paprička
ks - nové koření
ks - celý pepř
ks - bobkový list
ks - snítky rozmarýnu
ks - lžička sladké papriky
ks - 1 lžička uzené papriky
ks - sůl, pepř
ks - slunečnicový olej
příprava - 30
vaření - 0
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila PetraGrof

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account