Připravíme si čistou, nejlépe sterilizovanou sklenici, kam budeme hermelíny nakládat. Hermelíny si rozkrojíme napůl, nakrájíme si cibuli na kolečka. Česnek si rozdrtíme v listu na česnek, dáme do mističky společně se solí, pepřem a sladkou a uzenou paprikou, přidáme pár lžic oleje a důkladně promícháme. Tuto připravenou kašičku natřeme na hermelín a přiklopíme druhou stranou. Do sklenice dáme hermelín, na to kolečka cibule, chilli papričku, pár kuliček nového koření, celého pepře a bobkový list, kousek snítky rozmarýmu. Takhle pokračujeme, dokud nemáme sklenici plnou. Zalijeme vše olejem a snažíme se, aby nikde ve sklenici nezůstaly vzduchové bublinky. Případně sklenicí bouchneme o stůl. Sklenici necháme hodin v pokojové teplotě zakrytou - vložíme jí do tmavé tašky, přiklopíme hrncem. Po 24 hodinách dáme sklenici do lednice a za 3 cny můžeme ochutnávat. Sklenice vydrží v lednici minimálně týden. ks - hermelíny - počet ks podle velikosti skleniceks - česnek podle chuti, minimálně 3 stroužkyks - 1 červená cibule ks - chilli papričkaks - nové kořeníks - celý pepřks - bobkový listks - snítky rozmarýnuks - lžička sladké paprikyks - 1 lžička uzené paprikyks - sůl, pepřks - slunečnicový olejpříprava - 30vaření - 0