Nahý dort s ovocem

Vytisknout recept
Z bílků ušleháme tuhý sníh a dáme stranou. V jiné míse ušleháme žloutky s 250 g cukru do pěny, přilijeme tuzemák, který těstu dodá krásnou vůni i chuť, olej a nakonec mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše důkladně vyšleháme a poté pomalu přimícháme sníh z bílků. Připravíme si dortovou formu, na dno dáme pečící papír a těsto do formy rovnoměrně nalijeme. Nelijte těsto až po okraj, jinak by těsto přeteklo. Dáme do předehřáté trouby zhruba na 160°C a pečeme 45-50 minut. Na krém si vyšleháme mascarpone ( kdo chce může použít Tradiční pomazánkové), přidáme trochu cukru a postupně přiléváme rozehřátou bílou čokoládu. Těsto si rozřízneme na tři díly (nejlépe na otočném podnose). Krém dáme na celou plochu jedné části těsta, přikryjeme druhou částí a to samé ještě jednou opakujeme. Na vrch dortu krém dáme jen po okrajích. Na zbytek plochy namažeme ovocný džem, já použila lesní směs a ozdobíme ovocem (jahody, borůvky, maliny) podle fantazie, podle chuti. Dort jsem chystala pro svou mladší sestru k narozeninám a mohu jedině doporučit. Nejen, že hezky vypadá, ale i výborně chutná. Inspirovala jsem se receptem z Kuchyně Lidlu, kde většinou najdu plno báječných receptů. Dobrou chuť
100 ml - Tuzemák
4ks - Vejce
250g - Cukr krystal
300g - Polohrubá mouka
200ml - Rostlinný olej
12g - Kypřící prášek
400g - Mascarpone
100g - Bílá čokoláda na vaření
300g - Džem na ozdobení
1 baleníks - Jahody
1 baleníks - Borůvky
1 baleníks - Maliny
příprava - 20
vaření - 50
Kategorie Dezert
Uvařila AndreaŠmídová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account