Z bílků ušleháme tuhý sníh a dáme stranou. V jiné míse ušleháme žloutky s 250 g cukru do pěny, přilijeme tuzemák, který těstu dodá krásnou vůni i chuť, olej a nakonec mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše důkladně vyšleháme a poté pomalu přimícháme sníh z bílků. Připravíme si dortovou formu, na dno dáme pečící papír a těsto do formy rovnoměrně nalijeme. Nelijte těsto až po okraj, jinak by těsto přeteklo. Dáme do předehřáté trouby zhruba na 160°C a pečeme 45-50 minut. Na krém si vyšleháme mascarpone ( kdo chce může použít Tradiční pomazánkové), přidáme trochu cukru a postupně přiléváme rozehřátou bílou čokoládu. Těsto si rozřízneme na tři díly (nejlépe na otočném podnose). Krém dáme na celou plochu jedné části těsta, přikryjeme druhou částí a to samé ještě jednou opakujeme. Na vrch dortu krém dáme jen po okrajích. Na zbytek plochy namažeme ovocný džem, já použila lesní směs a ozdobíme ovocem (jahody, borůvky, maliny) podle fantazie, podle chuti. Dort jsem chystala pro svou mladší sestru k narozeninám a mohu jedině doporučit. Nejen, že hezky vypadá, ale i výborně chutná. Inspirovala jsem se receptem z Kuchyně Lidlu, kde většinou najdu plno báječných receptů. Dobrou chuť100 ml - Tuzemák4ks - Vejce250g - Cukr krystal300g - Polohrubá mouka200ml - Rostlinný olej12g - Kypřící prášek400g - Mascarpone100g - Bílá čokoláda na vaření300g - Džem na ozdobení1 baleníks - Jahody1 baleníks - Borůvky1 baleníks - Malinypříprava - 20vaření - 50