Nádivka s medvědím česnekem

Vytisknout recept
Tentokrát jsem tuto nádivku dělala jako pozdní oběd spolu s pokrájenou spoustou čerstvé zeleniny. Bohužel závěrečné servírování jsem nějak nestihla nafotit.
Každopádně příprava je víc jak jednoduchá.
Pokrájíme na kostičky starší veku, nebo kterékoli pečivo podobného typu. Dáme do hluboké mísy a pokropíme mlékem. Oloupeme a nakrájíme si cibuli na malé kostičky, dáme na pánev na kousek másla zesklovatět. Později přidáme na slabé proužky pokrájený medvědí česnek a spolu orestujeme, já na pánev přidala v závěru ještě i pokrájenou červenou kapii, uzené maso a sterilované žampiony.
Tuto směs jsem pak přidala k pokrájené namočené vece, osolila jsem, opepřila a nastrouhala muškátový oříšek. V závěru jsem do hmoty přimíchala 4 žloutky a z bílků na pevno vyšlehaný sníh. Vše zlehka promíchala a dala do máslem vymazané a jemnou strouhankou vysypané dortové formy. Je možné péct i v různých keramických či skleněných zapékacích mísách.
Podáváme jak teplé, tak studené. Malý zbytek jsem pak přidala ještě druhý den k obědu, když bylo pečené kuře.

1ks - veka
300g - uzené maso vařené
1ks - žampiony plechovka
4ks - vejce
1ks - cibule střední
1,5dcl - mléko
5-8dkg - máslo
ks - medvědí česnek (čím více, tím lépe)
1/2ks - červená kapie
ks - sůl, pepř, muškátový oříšek - dle chuti
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Předkrm
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account