Mrkvový tarte tatin

Vytisknout recept
Sladká mrkev je ideální surovinou, která má své uplatnění jak ve sladké, tak slané kuchyni.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 300 g mrkev
  • 2 snítka rozmarýn
  • 300 g máslo změklé + na vytření formy
  • 1 lžíce med tekutý
  • 2 lžíce hořčice hrubozrnná
  • 1 ks listové těsto

Instrukce

  • Mrkev nakrájejte na silná kolečka a dejte do mísy. Z rozmarýnu stáhněte jehličky a nakrájejte je nadrobno. Máslo utřete s medem.
  • 2
  • Troubu předehřejte na 200 °C. Formu papíru a ještě vyložte kruhem pečicího ji dobře vymažte máslem. Mrkev dobře promíchejte s rozmarýnem a medovým máslem i hořčicí, osolte a opepřete. Těsto vyválejte dokulata tak, aby bylo větší než forma, a propíchejte je vidličkou.
  • 3
  • Do formy rozprostřete mrkev, překryjte ji těstem a okraje zastrčte mezi formu a náplň. Upečte dozlatova, asi 25 minut. Formu překlopte na talíř, sejměte papír a podávejte.
5 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Vyzkouším

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zajímavý recept. Asi zítra udělám.

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    No tak tady popravdě nevím…..listové těsto a k tomu 300g másla? Přijde mi, že zde bude něco špatně

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Hmmm, to je boží, před lety jsem dělala Tarte Tatin s jablíčky, asi 5x, ale vždy se to snědlo rychleji, než mi trvala výroba, tak jsem s tím pak přestala. Dokonce se mi k tomu váže vzpomínka. Přišla si ke mně zákaznice pro Oriflame, nabídla jsem jí kousek TT a ona mě prosila, zda bych jí mohla dát kousek domů pro manžela. Tak to bylo dobré a tak rychle to mizelo 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Krásný příběh 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account