Mrkvový tarte tatin
Ingredience
- 300 g mrkev
- 2 snítka rozmarýn
- 300 g máslo změklé + na vytření formy
- 1 lžíce med tekutý
- 2 lžíce hořčice hrubozrnná
- 1 ks listové těsto
Instrukce
- Mrkev nakrájejte na silná kolečka a dejte do mísy. Z rozmarýnu stáhněte jehličky a nakrájejte je nadrobno. Máslo utřete s medem.
- 2
- Troubu předehřejte na 200 °C. Formu papíru a ještě vyložte kruhem pečicího ji dobře vymažte máslem. Mrkev dobře promíchejte s rozmarýnem a medovým máslem i hořčicí, osolte a opepřete. Těsto vyválejte dokulata tak, aby bylo větší než forma, a propíchejte je vidličkou.
- 3
- Do formy rozprostřete mrkev, překryjte ji těstem a okraje zastrčte mezi formu a náplň. Upečte dozlatova, asi 25 minut. Formu překlopte na talíř, sejměte papír a podávejte.
Vyzkouším
Zajímavý recept. Asi zítra udělám.
No tak tady popravdě nevím…..listové těsto a k tomu 300g másla? Přijde mi, že zde bude něco špatně
Hmmm, to je boží, před lety jsem dělala Tarte Tatin s jablíčky, asi 5x, ale vždy se to snědlo rychleji, než mi trvala výroba, tak jsem s tím pak přestala. Dokonce se mi k tomu váže vzpomínka. Přišla si ke mně zákaznice pro Oriflame, nabídla jsem jí kousek TT a ona mě prosila, zda bych jí mohla dát kousek domů pro manžela. Tak to bylo dobré a tak rychle to mizelo 🙂
Krásný příběh 🙂