Sladká mrkev je ideální surovinou, která má své uplatnění jak ve sladké, tak slané kuchyni.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
300gmrkev
2snítka rozmarýn
300gmáslo změklé + na vytření formy
1lžíce med tekutý
2lžíce hořčice hrubozrnná
1ks listové těsto
Instrukce
Mrkev nakrájejte na silná kolečka a dejte do mísy. Z rozmarýnu stáhněte jehličky a nakrájejte je nadrobno. Máslo utřete s medem.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Formu papíru a ještě vyložte kruhem pečicího ji dobře vymažte máslem. Mrkev dobře promíchejte s rozmarýnem a medovým máslem i hořčicí, osolte a opepřete. Těsto vyválejte dokulata tak, aby bylo větší než forma, a propíchejte je vidličkou.
3
Do formy rozprostřete mrkev, překryjte ji těstem a okraje zastrčte mezi formu a náplň. Upečte dozlatova, asi 25 minut. Formu překlopte na talíř, sejměte papír a podávejte.