Mřížkový koláč, který musíte vyzkoušet
Ingredience
- 250 g špaldové hladce mleté
- 250 g polohrubé mouky + na vysypání formy
- 30 g moučkového cukru
- 80 - 100 másla na kostičky (lehce povoleného)
- 7 g prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 ks vejce
- 1 špetka sůl
- 150 ml mléko
- 2 - 3 ks jablko
- 1 hrst goji
- 2 lžíce (bio) třtinový cukr
Instrukce
- Jablečné koláče patří jednoznačně k nejoblíbenějším dezertům. Tentokrát jsem ho vylepšila o bobule Goji a mřížkou z těsta.Teď na jaře, když není ještě dostatek ovoce se jablečné dezerty skvěle hodí. Příprava není nijak náročná a výsledný efekt je naopak parádní 🙂 Takže pokud přemýšlíte, co si v neděli upečete dobrého, tak tady máte recept na mřížkový koláč. Dobrou chuť ♥