Zapečená čokoládová kaše

Vytisknout recept
Ve větším hrnci smíchejte ovesné vločky, mléko, kakao, erythritol (či jiné sladidlo) a 200 ml vody. Následně zapněte ohřev a celou směs nechte zahřívat na středním plameni po dobu 4–5 minut; nezapomeňte přitom obsah hrnce občas promíchat, aby se směs nepřipálila. Po uvedené době hrnec odstavte a směs nechte alespoň 30 minut chladnout.
Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si zapékací mísu (30 cm × 40 cm).
Až vločková směs dostatečně vychladne, vezměte si menší misku, dejte do ní banán, rozmačkejte ho vidličkou a vmíchejte ho do vločkové směsi v hrnci. Následně do hrnce vmíchejte kypřicí prášek a nakonec všechna 3 vejce – ta přimíchávejte postupně, aby se vám směs nesrazila.
Výslednou směs přemístěte do zapékací mísy, vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.
Zapečenou kaši rozkrájejte na 4 porce a rozdělte do servírovacích misek. Nakonec ke každé porci přidejte 60 g polotučného tvarohu a podávejte.
Nutriční informace na 1 porci: 479 kcal | 26 g bílkovin | 65 g sacharidů | 14 g tuků
ks - 300 g ovesných vloček jemných
ks - 400 ml polotučného mléka
ks - 20 g holandského kakaa
ks - 10 g erythritolu (nebo jiného sladidla)
ks - 200 ml vody
ks - 1 střední banán
ks - 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
ks - 3 vejce
ks - 240 g polotučného tvarohu
příprava - 20 minut (+ 30 minut chladnutí)
vaření - 50
Kategorie Chuťovka
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account