Mletý holandský řízek

Vytisknout recept
Klasika z mletého vepřového masa
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 500 g mletého vepřového ideálně plec
  • 200 g strouhaného sýru - Gouda tučnější Eidam
  • 150 ml mléka
  • 1 celé vejce
  • sůl pepř, nasekaná plocholistá petrželka

na trojobal:

  • hladká špaldová mouka
  • celé vejce - 2 ks
  • strouhanka může být třeba i kukuřičná
  • olej na smažení

Instrukce

  • Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 150 ml studeného mléka.
  • Poté řádně promícháme, aby se nám maso s mlékem dobře spojilo.
  • Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), 1 celé vejce, nasekanou plocholistou petrželovou nať a trošku osolíme, opepříme.
  • Necháme chvíli odpočinout.
  • Poté si namočíme ruce a tvarujeme jednotlivé "řízky".
  • Obalujeme v trojobalu.
  • Smažíme.
  • Já tedy peču v troubě, na plech dám pečící papír, na něj jednotlivé řízky, lehce zakápnu olejem a nechám upéct.
  • Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, ale dobré jsou i samotné s chlebem a nebo jen se zeleninou.
  • Co se nesní hned, hodí se třeba i druhý den s sebou na výlet.
11 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 12 měsíců ago

    5 stars
    Holandský řízek máme rádi. Také jsem ho dlouho nedělala, musím to dohnat.

  2. Author
    Jaroslava Korpášová 12 měsíců ago

    No tak bramborová kaše ze sáčku u nás neuspěla ani v rámci dovolené pod stanem….zkoušela jsem asi 2x v hluboké minulosti a nikomu moc nejela….

  3. NelaVávrová 12 měsíců ago

    Tohle jsem milovala v dětství, a nejlépe ještě s bramborovou kaší ze sáčku 😀

  4. Lenka Hudečková 12 měsíců ago

    Mńam, už jsem dlouho neměla, až někdy zase budeme pozváni k vám na oběd, ráda si dám… kaldou jen ochutnám a toto k obědu 🙂

    • Author
      Jaroslava Korpášová 12 měsíců ago

      No tak super, jen se pak musíš připomenout…Fakt je ten, že samotný holanďan se dá i v létě, když k tomu místo nějaké hutné přílohy jen zelenina, kaldoun, ten až v zimě….

      • Lenka Hudečková 12 měsíců ago

        taky bych ho mohla někdy udělat, ne že ne, ale od tebe mi jistě bude chutnat více. Nedělala jsem ho už léta :-), ale pamatuji si z mého minulého života, že jsme jeli jako parta lidí na dovolenou…já jsem udělala plný kotel těchto řízečků a snědli jsme je už v Turnově na nádraží, kde jsme čekali na další spoj do skal :-)….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account