Jarní biftečky z mletého masa s kopřivami
Ingredience
- 500 g Mleté maso (50 : 50 hovězí + vepřové)
- 1 hrnek Corn Flakes
- 2 dcl Teplé mléko
- 1 hrnek Čerstvé kopřivy
- Sůl, pepř
- 1 lžíce Čerstvý tymián
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce
- Olej na smažení
Instrukce
- Milé ženy,vyzkoušela jsem mleté biftečky obohacené čerstvými lístky kopřiv a kukuřičnými lupínky.Co budeme potřebovat:Mleté maso 500 g (použila jsem maso od řezníka v poměru 50 % hovězí a 50 % vepřové, ale samozřejmě použijte, jaké máte nejraději)Hrnek kukuřičných lupínků2 dcl teplého mléka1 hrnek lístků čerstvých kopřivsůlpepřčerstvý tymián1 bílá cibule2 vajíčkaKukuřičné lupínky zalijeme teplým mlékem a necháme nabobtnat (úplně vsáknout).Kopřivy spaříme vařící vodou a nakrájíme na drobné kousky.Bílou cibuli posekáme na drobno.V míse si mleté maso ochutíme solí, pepřem, tymiánem (můžete dochutit kořením dle vaší libosti), vklepneme vajíčka a promícháme. Přidáme namočené lupínky, kopřivy a cibuli. Řádně propracujeme a vytvoříme 8 kousků biftečků.Na pánvičce si rozehřejte olej a smažte po obou stranách dozlatova (7 minut z každé strany).TIP: biftečky můžete obalit v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka). Strouhanku opět můžete nahradit drcenými Corn Flakesy.Podávejte s jarním zeleným salátem anebo s bramborem na váš oblíbený způsob.Dobrou chuť!